Pages

Awaken

Sometimes, standing among millions of ghuraba people can raise up our holy and strong spirit to awake this ummah. Wait till we meet in jama'ah and we will hit this universe with the holiest and super incredible new system for the new programme generation. Let's raise our hand and pray for our world.


Total Pageviews

Jadual Tugasan 15zikr

  • Minggu 1 : Syuhada - Ruziah - Iffah Hanna - Aliya
  • Minggu 2 : Nabilah Kamal - Basyirah Ritzuan - Syafiqah Sabbri - Syahirah
  • Minggu 3 : Fatin Nabila - Izzati - Fatimah - Basyirah Z
  • Minggu 4 : Sofiah Hadi - Nadhirah - Nadiah - Fatinah

Sunday, July 10, 2011

Pesanan ikhlas buat kalian bergelar gadis~Jangan kerana cinta,kerana kata-kata manis dr seorang lelaki mampu menggoyahkan iman anda...lalu anda mencabut rasa malu dan bangga melakukan dosa yg blh menjerumuskan anda ke dalam lembah penzinaan..jangan kerana ugutan akan ditinggalkan boleh mengubah prinsip hidup anda untuk memelihara maruah dan harga diri..itu suatu tipu helah untuk si lelaki memuaskan nafsu semata-mata..percayalah..!! lelaki yang soleh itu,takkan sesekali melihat aurat anda,takkan sesekali meminta untuk melihatnya,takkan sesekali memanggil anda dengan panggilan manja sebelum menjadi yg halal buat anda..lelaki yang soleh takkan meluahkan rasa cinta dan rindunya pada anda...lelaki yang soleh takkan sesekali merosakkan cinta yg suci itu..duhai gadis, binalah benteng iman dalam diri kalian,jangan menjaja nama untuk dikenali kaum adam,tak usah mengurangkan harga diri kalian,tak perlu memurahkan nilai keperempuanan anda...


aku bukan solehah untuk mencoretkan ini dan ini pada kalian..

cuma,kerana nilai kasih-sayang dan rasa tanggungjawabku aku melakukan ini,khas untuk kalian yang masih GADIS PERAWAN..

terus bangkit dari tipu daya seorang lelaki...yakinlah,lelaki yang baik takkan mensia-siakan usianya dengan menabur janji manis pada kalian..lelaki yang baik akan menggunakan masa remajanya untuk menjadi seorang yang terbaik sebagai persediaan menjadi imam anda..masih ramai lelaki yang baik sedang menanti permaisuri hatinya,mereka impikan bakal isteri yang solehah,yang hari-harinya digunakn untuk amal ibadah...


di akhir pesananku..

andai anda pernah terlanjur dalam dosa yang diciptakan,belum terlambat untuk anda meminta taubat dan keampunan pada Illahi.kerana Allah Maha Pegampun..mintalah sebelum terlambat!.belum terlambat untuk anda menjadi solehah agar lelaki soleh mampu mendampingi hidup anda...hanya lelaki soleh mampu memberi kebahagiaan romantis yang sebenar iaitu di alam perkahwinan..bukan memberi kata-kata romantis di alam "couple"..itu semua hanyalah DUSTA dan TIPU MUSLIHAT dari seorang lelaki..

anda terlalu mahal untuk menjadi tatapan umum...anda terlalu cantik untuk dijadikan mangsa nafsu lelaki...pelihara diri mu,selubungi rasa malu dalam diri kalian...^^by: Soleha Rafiee in her FB on 8th July 2011 .

2 comments:

BERSIHjiwa said...

Alhamdulillah. Peringatan berguna dan semoga ianya bermanfaat pada semua. Tak kira kaum Adam mahupun Hawa.

"Nak barang mahal, jadilah yang termahal!"

15zikr crew said...

>BERSIHjiwa

ya benar . barang mahal tentu ada kualitinya . :D

 

Template by BloggerCandy.com