Pages

Awaken

Sometimes, standing among millions of ghuraba people can raise up our holy and strong spirit to awake this ummah. Wait till we meet in jama'ah and we will hit this universe with the holiest and super incredible new system for the new programme generation. Let's raise our hand and pray for our world.


Total Pageviews

Jadual Tugasan 15zikr

  • Minggu 1 : Syuhada - Ruziah - Iffah Hanna - Aliya
  • Minggu 2 : Nabilah Kamal - Basyirah Ritzuan - Syafiqah Sabbri - Syahirah
  • Minggu 3 : Fatin Nabila - Izzati - Fatimah - Basyirah Z
  • Minggu 4 : Sofiah Hadi - Nadhirah - Nadiah - Fatinah

Saturday, November 6, 2010

Kenangan Itu Anugerah


Assalamualaikum w.bt. buat semua sahibah Princess 15 zikr.Sebenarnya tak beniat pun nak tulis post tapi tadi baca komen athifah pasal stimulation of tear duct..tiba2 butiran air mata ni pun tak semena-mena tumpah.Rindu sangat dekat kalian.Kadang-kadang kita rasa tak mahu bangun dari mimpi yang indah.Begitu yang ana rasai 2 hari lepas.Ana tidur tiba-tiba allah anugerahkan ana mimpi yang sangat indah.Ana mimpi ana dengan sahibah2 15 zikr dekat sebuah taman permainan.Di tepinya ada timbunan pasir macam dekat padang aspuri time projek bercucuk tanam.Ana nampak Nasuha,Matun, bekejaran di sekitar timbunan tu.Terus mengigatkan ana matun yang begitu energetik.Yatun,Athifah, dan ramai lagi sahibah yang lain.Indah sangat..Riang ..Seperti tidak pernah belaku sebarang perpisahan.dan kalau boleh mimpi itu berterusan..Tapi itulah hakikat yang pahit yang perlu ana terima.mana mungkin kita terus di dalam mimpi.Itulah ana katakan mimpi itu satu anugerah allah kepada ana.Kenangan itu bagi ana satu anugerah.Dan pahitnya rindu itu juga satu anugerah.Dan ana bersyukur dengan anugerah ini.Moga kita kan bersua lagi.Kalian tiada tandingnya di hati ana.

10 comments:

a.r.d. said...

ana pon sama.ana pnh terbayang suma tu..tmbh2n lg ana ad kat matri.kdg2 wktu lewat malam, ana termenung kat koridor..tgk kat pdg.terbyg kwn2 kita ad kat sana sbok dok jln bwk bj yg dh basuh waktu mlm2.waktu pg lak,tgk kat pdg teringat lak waktu cabut rumput..men bola perang..nk taw skg nih kat matri jarang dah nk menn bola perang..dpa takott..bola jaring pon..sdgkn ana knl bola perang kat matri..makin pupus daa..huhu..T.T..thn dpn thn last ana ad kat matri.xsangka masa bgitu pantas mengejar kita.lantas haruslah kita sedari bhw dunia ni adlh semata2 utk kita beribadah krn-Nya..itulah Ukhwah krn-Nya.ana dah janji pd diri ana, ana xakan nngis disbbkn kerinduan yg membuak2..lantas ana sibukkan diri ana dgn amal2 yg membntu adk2 serta matri..maybe ana tdk la sesoleh mana..xmmpu utk seorg diri.tp ana yakin dgn-Nya, "Barangsiapa yg menolong deen Allah, pasti Allah akan menolongnya satu hari nnti.."..ameen~

iffahhanna said...

wee....dua2 org ne wat sdih np.. nk jmp kngn indh tu... ya Allah bwa lah aku btemu kngn tu..wlupun skdr dlm mmpi..aku ign tersyum mlht `kami` suatu msa dulu..

wuaa....tisu2!!

iffahhanna said...

oya....

Srikandi Al-Farouk said...

:(....x tau nak kata pa~

Simpati said...

Touching.
Usah la dikenang masa lalu. Jadikannya memori itu sebagai sumber kekuatan. Kakak2 khassah tahun depan pasti lebih baik. Yakinlah!

Siapa yang suka akan perpisahan? Tapi perpisahan itu yang mengajar kita erti ukhwah.

Buatlah yang terbaik untuk tahun akan datang wahai kakak khassah!
Allah akan membantu kalian. jangan risau!

a.r.d. said...

betoi ap simpati kata..
ana stuju..
memori2 jgn terlalu terkenng hngga lupa akn masa hdpn..
ingat tujuan kita hdup di muka bumi Allah adlh utk mnjd khalifatullah..menegakkan islam kembali..meneruskn perjuangn Rasulullah..
sama2 la kita berusaha!
Allah sygkn kita semua..

biha baek said...

ololololo...jgn tacing ngt k..
meh nk ceria kn sket..
sian bola perang da pupus..
tp ok gk..ad hikmah..
x yh da bazir uet m3 bli bola lg..
hehehe..
oya ngn efah dok maen.."oya..huhu..efah..."....ape laa
rindu web cam laaa...hehehhe

p/s:yakin ngn jodoh y Allah tntukn..ad jodoh kte jmpe lg yea..

PRiNCESS 15 zikr said...

web cam? apa yg anda maksudkan?

biha baek said...

maksudya di sini yea...
hgpa on9 ym..
webcam ler..
dpt tgok mke msing2..
x dak laa rndu ngt..

PRiNCESS 15 zikr said...

ana ad~
hehe..
tapi xclear angt.

 

Template by BloggerCandy.com