Pages

Awaken

Sometimes, standing among millions of ghuraba people can raise up our holy and strong spirit to awake this ummah. Wait till we meet in jama'ah and we will hit this universe with the holiest and super incredible new system for the new programme generation. Let's raise our hand and pray for our world.


Total Pageviews

Jadual Tugasan 15zikr

  • Minggu 1 : Syuhada - Ruziah - Iffah Hanna - Aliya
  • Minggu 2 : Nabilah Kamal - Basyirah Ritzuan - Syafiqah Sabbri - Syahirah
  • Minggu 3 : Fatin Nabila - Izzati - Fatimah - Basyirah Z
  • Minggu 4 : Sofiah Hadi - Nadhirah - Nadiah - Fatinah

Wednesday, December 23, 2009

Matlamat masih sama...


Telah 5 tahun kita bersama,(bagi yang duduk daripada form 1) akhirnya kita 'berpisah'..
masing2 ada rancangan untuk ke u mana...
ada yang rancang nak sambung belajar ke luar negeri, dalam negeri..
manakala ada juga yang nak sambung pelajaran kat MATRI...
(khassah la katakan,tak tahu la sapa..hehe)..
tapi kita masih ada matlamat yang sama iaitu..

::MARDHOTILLAH
::

sampai je kat rumah, termimpi pula pasal MATRI..
time kita kalut2 buat add math sama2, belajar dalam kelas, cikgu bercakap kat depan...
time kita periksa kat dewan....
macam2 lagi....
sedih pula bila mengenangkan...
lepas ni tak tahu la macam mana nak kumpul kita semua...
macam dulu...
47 orang...
kalau kita buat reunion, tak jamin la semua akan datang..
ada yang dah sambung belajar kat luar la, tak boleh cuti la..
DULU dan SEKARANG..
tak sama...
mana la tahu, ada dalam kalangan kita ni
'ALLAH SAYANGKAN DIA DULU'???...
macam2 perkara boleh terjadi, yang tidak terjangka pun boleh terjadi..
so, kita mestilah bersiap sedia dengan semua perkara yang akan menimpa kita...
(INGAT! orang ISLAM haruslah bersedia dalam setiap waktu)
Dalam jangka masa ni, sementara menunggu result keluar, banyak2 lah berdoa dan tawakallah, kerana itulah yang tinggal untuk kita setelah kita usahakan..
penat2 burn the midnight oil utk study,solat hajat,tahajud...
tiap2 hujung minggu ada kelas ini la itu la....
Macamana pun kita dah usaha susah-kipas-mati..
Kalau Allah nak bagi, bagi ar...
Kalau Dia tak nak bagi, tak bagi la...
Kita kena ingat kita tak boleh 100% bergantung pada usaha kita
walaupun usaha kita dah tinggi melayut macam KLCC...

Semuanya Allah yang tentukan..

Mana tahu time kita jawab peperiksaan hari itu,
Kita tahu soalan tu senang macam kacang...
TAPI
Allah izin kita lupa apa yang kita usahakan sebelum2 ni

Mana tahu kita tak yakin dengan jawapan kita...
TAPI
Allah izin betul..(janji isi kalau xisi,xtahu laa)

Kita perlu ingat..

"WAHAI ORANG-ORANG YANG BERIMAN! JIKA KAMU MENOLONG DEEN ALLAH,NESCAYA DIA AKAN MENOLONGMU DAN MENEGUHKAN KEDUDUKANMU.."
(47:7)


berpeganglah pada ayat ni...
Kawan2,sama2 lah kita mendoakan kejayaan kita bersama...


3 comments:

yott said...

sedihnya bila daku bukan sebahagian dari kamu lagi mengakhiri 5 tahun di matri.. sob3.. tapi Allah punya perancangan yg lebih rapi, insyaAllah~

yott said...

sedihnya bila daku bukan sebahagian dari kamu lagi mengakhiri 5 tahun di matri.. sob3.. tapi Allah punya perancangan yg lebih rapi, insyaAllah~

Srikandi Umar said...

insyaAllah jika kita bertemu dan berpisah kerana Allah....kita akan dipertemukan lagi di taman2 firdausi yang jauh lebih baik...aminnn..

 

Template by BloggerCandy.com